reacties van leerlingen

Sinds een maand of 3 heb ik bij Bart vioolles. Met veel plezier. Bart is een zeer bekwame en betrouwbare docent met een eindeloos geduld. Of ik nu 10 of 100 keer dezelfde fout maak, hij blijft met vriendelijkheid mijn fouten herstellen. De lessen zijn naast leerzaam ook gezellig. Bart toont interesse in je, straalt rust en vertrouwen uit en weet hierdoor een prettige sfeer neer te zetten. Na de les zit ik fluitend op mijn fiets naar huis!
Karlijn, juni 2013

Hoi Bart, Dat ik dit nog mag meemaken. Jij met een eigen website. Goed hoor.
Kan ik je meteen van de gelegenheid gebruik maken om terug te kijken op zo’n negen en een half jaar vioolles bij jou. Wat ik zo goed van je vind, is de kalmte waarmee je les geeft. Je zoekt naar positieve dingen in je leerlingen. ik twijfelde heel vaak aan mezelf, maar jij zag dan toch dat ik vorderingen maakte en attendeerde me daarop. Dat vond en vind ik heel aanmoedigend. Ook leerde je me geduld te hebben met mezelf. Als ik teveel wilde, dan leerde je dat we allen een inwerkingsperiode hebben. “Als je het een aantal weken laat rusten en dan weer oppakt, dan merk je dat het ineens lukt.” Het is in mijn geval dan de vibrato waar ik zoveel moeite mee had. Maar het is inderdaad zoals je zei, toch weer gelukt.
Ik kijk altijd uit naar de volgende les. Bedankt.
Johan, juli 2013

Ik heb al vele jaren vioolles van Bart. in heel ontspannen sfeer. Bart heeft me zoveel geleerd dat ik veel zekerder ben gaan spelen in de orkesten waaraan ik deelneem. Bart maakt muziek maken nog mooier dan de muziek al is door het geweldige lesgeven. ik ben hem daar zeer dankbaar voor.
Bep, juli 2013

Ik heet Nikita en heb al vanaf mijn 8e jaar vioolles van mijn leuke vioolleraar Bart Schiks. Ik speel al viool vanaf mijn vijfde. Eerst op een 8e viool toen op een kwart viool, daarna een halve en nu op de viool die van mijn opa is geweest.
Ik ga graag naar vioolles omdat ik me altijd fijn voel als ik viool speel. Dan ben ik soms even in een droomwereld van muziek. Met het Westlands orkest heb ik al eens mogen optreden. En heb met een pianist al vaak in de kerk gespeeld met Kerst. Afgelopen juni heb ik een balletleerling mogen begeleiden op mijn viool bij haar solo tijdens de dansvoorstelling van haar balletschool in Zaal Vianden. Daar heb ik ook een foto van.
Ik vind dat Bart heel gezellig en heel goed lesgeeft. Ik leer vooral om met gevoel te spelen zodat het muziekstuk ook echt mijn verhaal wordt. En dat is veel leuker dan alleen de noten goed spelen.
Ik denk dat ik mijn hele leven viool blijf spelen!!
Nikita, augustus 2013

Onze dochters Suzanne(8) en Juliette (13 jaar) hebben allebei vioolles van Bart. Wij zijn dolblij met hem! De reden is dat het een inspirerende docent is: hij begeleidt de kinderen op een gedegen, rustige, positieve en humoristische manier. Kortom: hij geeft goed les en kijkt naar het kind en past zijn les daarop aan.

Erno en Marie-Louise november 2013